• info@oetdoor.nl | Shop
 • Over ons

  Avontuur hoeft niet altijd ver van huis te zijn. Waarom zouden we een week vakantie
  nemen en 2000 kilometer rijden, voor iets wat je ook dichtbij kan beleven in korte tijd?

  Het verhaal van Oetdoor

  Het idee

  Het concept lag in november 2020 klaar en toen was het zoeken naar een geschikte locatie. Na verschillende gesprekken had ik die gevonden! We zijn in februari 2021 gestart op een gehuurd terrein in Lochem. De ideale plek om te kijken of het concept aanslaat en of ik mijn passie hierin kwijt kan. Oetdoor groeide in razend tempo en het werd leuker en leuker.

  Hier wil ik mee verder… Dit concept kan nog zoveel verder worden ontwikkeld en ik heb nog zoveel ideeën. Toen heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en de eigenaar van de camping (letterlijk om de hoek) waarvan ik vind dat dit dé plek is voor het Oetdoor verhaal, een mail gestuurd. Binnen dezelfde week kreeg ik een reactie dat wij van hem de kans kregen het over te kopen. 

  Dat klinkt als een succes verhaal en dat is het ook voor mij (al ging en gaat het echt niet allemaal vanzelf hoor ;)). Op 31 oktober hebben we de laatste gasten in Lochem uitgecheckt en in november 2021 kregen wij de sleutels van onze eigen camping in onze eigen woonplaats. Een droom komt uit! 

  Werk aan de winkel

  Een winterconcept dat is wat bij Oetdoor hoort! En aangezien dit al was gelanceerd toen we nog in Lochem zaten met onze ‘pop-up’ camping, konden we niet terug en hadden we slechts 1,5 maand de tijd om een volledig verouderde camping om te toveren tot het Oetdoor concept. Al in eerste week bleek dat de camping niet winterproof was; leidingen bevroren, gasten die 1 voor 1 vast zaten in de klei, de stroom die er gemiddeld 15x per dag uit vloog. Er was nog veel werk aan de winkel…

  We gingen van een half hectare naar 6 hectare (waarvan we nog maar 2 hectare gebruiken). Een compleet nieuw avontuur. We hebben veel leuke plannen, maar zoals je hierboven leest, alles op zijn tijd… We hopen op jullie begrip dat we de tijd nodig hebben om dit terrein verder te ontwikkelen de komende jaren.

  Vanaf nu ga niet alleen ik d’r oet, maar jullie ook! Een Scandinavië beleving in het groene, nuchtere en gastvrije achterhoek. Een plek waarbij we terug naar de basis gaan en genieten van het buiten zijn aan het kampvuur of in de hottub en sauna.

  Een inspirerende plek voor iedereen die op zoek is naar een outdoor beleving, op een laagdrempelige manier. Daar komt dan ook direct de naam OETDOOR vandaan. Een combinatie van outdoor, kom d’r oet (mijn letterlijke uitspraak in Corona tijd) en waar wij als Achterhoekers om bekend staan; we laten de deur ‘los’. 

  Oetdoor groeit elk jaar en hebben nog veel uitbreidingsmogelijkheden en ideeën om het concept volledig door te voeren. Inmiddels doet Manon dit samen met een heel gezellig, klein en jong team. Samen zorgen we voor een onvergetelijke Scandinavië Experience!

  Wat maakt Oetdoor een Scandinavie experience?

  Manon / Happy Founder

  Avonturier Jimmy / Camp dog

  Boeken

  Ik kijk nog even verder
  Powered by